Appelcompote met honmirin

Recept: appelcompote met honmirin.

Ingrediënten:

  • 720 ml honmirin 3 years
  • 3 appelen
  • 1 citroen 

Aan de slag:

  1. Giet 600 ml honmirin in een steelpan en breng aan de kook.
    Laat de alcohol volledig verdampen.
     
  2. Schil intussen de appelen en snij in partjes.
     
  3. Zet het vuur uit en voeg het sap van de citroen toe.
     
  4. Voeg de appelpartjes toe en verwarm op een middelhoog vuur.
     
  5.  Voeg als het geheel kookt de rest van de honmirin toe.
     
  6. Dek af met bakpapier en laat 10 à 15 min. sudderen.
     
  7. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
     

Tip:
Wil je echt de Japanse toer opgaan?
Vervang de appelen in dit recept door kaki’s en laat de citroen weg