Appel-venkelsalade met boerenpaté

Appel-venkelsalade met boerenpaté

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 theelepels citroensap    
  • 3 groene selderstengels    
  • 2 venkels    
  • 1 appel    
  • 4 sneetjes boerenpaté    
  • 3 eetlepels olijfolie    
  • Mespuntje rietsuiker    
  • 2,5 theelepel azijn    

Aan de slag: 

  1. Mix de olijfolie, azijn, rietsuiker en citroensap tot een dressing.
    Kruid naar smaak met peper en zout.        
     
  2. Haal het hart uit de venkels en snij ze fijn.
    Snij ook de selder en appel fijn.    
     
  3. Meng alle ingrediënten samen met de dressing tot een mooie salade.    
     
  4. Dresseer de salade op het bord en leg er een sneetje boerenpaté naast.
    Serveer met baguette of geroosterd CRU-brood