Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Gember en kurkuma zijn beiden wortelstokken van tropische planten uit dezelfde familie. Een verse gemberwortel heeft een redelijk scherpe smaak, met toetsen van citrus. Het is een typisch ingrediënt in oosterse gerechten.
Verse kurkuma – of geelwortel of turmeric - lijkt qua vorm op gember. De wortel wordt niet enkel gebruikt voor de smaak, maar ook voor de kleur: onder de schil heeft kurkuma een feloranje kleur. Kurkuma kleurt je gerechten geel, zo zorgt het bijvoorbeeld voor de gele kleur van currykruiden.
Verse kurkuma en gember schil je best voor gebruik. Voor kurkuma zijn handschoenen geen overbodige luxe als je de rest van de dag geen gele handen wilt ;-)