Mozzarella di bufala, ‘regina italiana’… Italianen zijn trots op hun traditionele buffelmozzarella, en terecht. Ze noemen deze verse kaas dan ook graag de ‘koningin van Italië’. Ook de - minder bekende - broertjes van mozzarella zijn meer dan de moeite waard: burratina, stracciatella, (gerijpte) ricotta en bocconcini.

Inspiratie met Italiaanse kazen voor in de herfst.

Enkele tips om ook na het tomatenseizoen te genieten
van deze kazen:

  1. Snij venkel in carpaccio, dresseer op een bord en werk af met burratina.
     
  2. Werk een ‘toast champignon’ af met frisse stracciatella en wat olijfolie.
     
  3. Rooster sneetjes baguette, beleg met een fijn sneetje mozzarella en werk af met een ansjovis en een salsa van olijfolie en groene kruiden.
     
  4. Marineer bocconcini in een pot met olijfolie, groene kruiden en andere smaakmakers naar wens.
    (Ideaal om te verwerken in salades).
     
  5. Maak een tartaar met de tomaten van Paolo Petrilli en werk af met stracciatella.

Voeg Mozzarella di bufala Campana DOP toe aan favorieten
Mozzarella di bufala Campana DOP
Mozzarella di bufala Campana DOP 250 gr 890/stuk € 35,60 / kg
Mozzarella di bufala Campana DOP
Voeg Burratina toe aan favorieten
Burratina
Burratina 250 gr 840/stuk € 33,60 / kg
Burratina
Voeg Stracciatella 250g toe aan favorieten
Stracciatella 250g
Stracciatella 250g 250 gr 750/stuk € 30,00 / kg
Stracciatella 250g
Voeg Ricotta barilotto toe aan favorieten
Ricotta barilotto
Ricotta barilotto 140 gr 950/stuk € 67,86 / kg
Ricotta barilotto