5 dressings op basis van onze condimenten

Recept: basisvinaigrette van bij CRU.

Basisvinaigrette

Ingrediënten

  • Balsabamo azijn
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Olijfolie 
  • Bieslook
  • Krulpeterselie

Aan de slag:

  1. Meng balsabamo met zwarte peper en fleur de sel en voeg tijdens het roeren stelselmatig olijfolie toe.
     
  2. Roer glad.
     
  3. Meng er fijngehakte groene kruiden door.
     

Lekker bij:
Eenvoudige salades, Italiaanse zomerkazen

Recept: citrusvinaigrette van bij CRU.

Citrusvinaigrette

Ingrediënten:

  • Citroen
  • Sinaasappel
  • Olijfolie 
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Maak een dressing met het sap van citroen en sinaasappel, enkele eetlepels olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
     

Lekker bij:
Salades bij visgerechten, venkel, …

Recept: honing-mosterddressing.

Honing-mosterddressing

Ingrediënten:

  • Mosterd op traditionele wijze
  • Honing
  • Citroensap
  • Olijfolie Arbequina 
  • Peterselie

Aan de slag:

  1. Klop wat mosterd los met honing, citroensap en olijfolie tot een homogene massa.
     
  2. Roer er fijngehakte krulpeterselie onder en klaar!
     

Lekker bij:
Geitenkaas, gerookte vis (bv. gerookte zalm)

Recept: dressing met geitenkaas.

Geitenkaasdressing

Ingrediënten:

  • Geitenkaas (aurélie of crottin)
  • Citroensap
  • Olijfolie Arbequina 
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Meng geitenkaas, citroensap en olijfolie onder elkaar en werk af met peper en zout.


Lekker bij:
Pastasalades, avocado, steenfruit (afhankelijk van ’t seizoen), rode biet, …

Recept: dressing met stracciatella.

Dressing met stracciatella

Ingrediënten: 

  • Stracciatella kaas
  • Olijfolie 
  • Sjalot, fijngesnipperd
  • Citroensap
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Meng stracciatella-kaas met olijfolie, fijngesnipperde sjalot, citroensap, peper en zout onder elkaar.
     

Lekker bij:
Zuiderse pasta’s of pastasalades, groene asperges, …