1Ontbijttoast met vruchtencompote

Ingrediënten:

  • Brioche
  • Boter
  • Ananas
  • Appelsap
  • Suiker
  • Limoen
  • Vanillestok
  • Plattekaas
  • Hazelnoten
  • Dragon

 

Aan de slag:

  1. Smeer een snee briochebrood in met boter en gril kort in de oven.
     
  2. Voor de ananascompote: schil de ananas en snij hem in kleine blokjes, laat een klontje boter smelten in een steelpan en stoof de ananas aan.
    Voeg een scheutje appelsap toe en werk af naar smaak met wat suiker, limoen, vers vanillemerg…
    Laat stoven tot je de gewenste structuur hebt.
     
  3. Beleg het geroosterd briochebrood met een laag plattekaas en werk af met de ananascompote.
    (Extra: Je kan de plattekaas naar wens nog opwerken met het vruchtvlees van een passievrucht.)
     
  4. Hak een handje piemontese hazelnoten fijn en werk er je toast mee af, samen met enkele blaadjes dragon (of ander groen kruid).
     

Tip: vervang de ananas gerust door fruit naar wens, afhankelijk van het seizoen (aardbeien, abrikoos, appel…)

 

Ingrediënten

Voeg Brioche toe aan favorieten
Brioche
Brioche 450 gr 490/stuk € 10,89 / kg
Enkel op vr, za, zo
Brioche
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Ananas MD2 toe aan favorieten
Ananas MD2
Ananas MD2 ± 2.0 kg 670/kg € 6,70 / kg
Ananas MD2
Voeg Appelsap natuurzuiver 1L toe aan favorieten
Appelsap natuurzuiver 1L
Appelsap natuurzuiver 1L 1000 ml 360/fles € 3,60 / l
Appelsap natuurzuiver 1L
Voeg Limoen toe aan favorieten
Limoen
Limoen ± 80 gr 980/kg € 9,80 / kg
Limoen
Voeg Vanille bourbon Madagascar Ilanga 3 stokjes toe aan favorieten
Vanille bourbon Madagascar Ilanga 3 stokjes
Vanille bourbon Madagascar Ilanga 3 stokjes 30 gr 1250/stuk € 41,67 / 100gr
Vanille bourbon Madagascar Ilanga 3 stokjes
Voeg Plattekaas vol natuur 500 g toe aan favorieten
Plattekaas vol natuur 500 g
Plattekaas vol natuur 500 g 500 gr 450/stuk € 9,00 / kg
Plattekaas vol natuur 500 g
Voeg Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g toe aan favorieten
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g 200 gr 890/stuk € 44,50 / kg
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Voeg Dragon grote kluit toe aan favorieten
Dragon grote kluit
Dragon grote kluit 360/stuk
Dragon grote kluit

2. Bruschetta met venkelworst en tomaat

Ingrediënten: 

  • Baguette
  • Arbequina-olijfolie
  • Venkelworst
  • Tomaten
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Ansjovis
  • Waterkers

 

Aan de slag:

  1. Snij een baguette in sneetjes, besprenkel ze royaal met Arbequina-olijfolie en grill ze kort in de oven (let op dat ze niet verbranden).
     
  2. Laat olijfolie warm worden in een pan en ontdoe de venkelworsten van hun vliesje (natuurdarm).
    Leg de worsten in de pan en plet het vlees tot kleine stukjes gehakt.
    Bak alles mooi aan gedurende 4 à 5 min.
     
  3. Snij verse tomaten in fijne blokjes en meng met een scheutje olijfolie en kruid met zwarte peper en fleur de sel.
    Optioneel: Meng er fijngesneden ansjovis tussen voor extra umami smaak.
     
  4. Beleg de sneetjes baguette met wat venkelgehakt, de verse tomaat en werk af met frisse blaadjes waterkers.

 

Tip: geen tomatenseizoen?
Gebruik de Corbara-kerstomaatjes uit bokaal van Paolo Petrilli.

 

Ingrediënten

Voeg Baguette T55 toe aan favorieten
Baguette T55
Baguette T55 350 gr 220/stuk € 6,29 / kg
Baguette T55
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 3150/stuk € 31,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Voeg Venkelworst varken toe aan favorieten
Venkelworst varken
Venkelworst varken ± 150 gr 2100/kg € 21,00 / kg
Venkelworst varken
Voeg Anchoa del Cantabrico in olijfolie toe aan favorieten
Anchoa del Cantabrico in olijfolie
Anchoa del Cantabrico in olijfolie 5 gr 100/stuk € 200,00 / kg
Anchoa del Cantabrico in olijfolie
Voeg Waterkers toe aan favorieten
Waterkers
Waterkers 150 gr 240/stuk € 16,00 / kg
Waterkers
Voeg Pomodorini Corbara 700 g toe aan favorieten
Pomodorini Corbara 700 g
Pomodorini Corbara 700 g 700 gr 1620/stuk € 23,14 / kg
Pomodorini Corbara 700 g

3. Toast met porchetta en schapenkaas

Ingrediënten:

  • Tarwe Cru-brood
  • Arbequina-olijfolie
  • Porchetta
  • Cru-mosterd
  • Verse schapenkaas van Bosschelle
  • Zwarte olijventapenade
  • Artisjokken van La Baita
  • Groene kruiden

 

Aan de slag: 

  1. Besprenkel sneden tarwe Cru (dikker gesneden) royaal met Arbequina-olijfolie en grill ze kort in de oven.
     
  2. Grill de porchetta kort in de oven en snij in stukjes.
     
  3. Besmeer het geroosterd brood met wat traditionele Cru-mosterd, de verse schapenkaas van Bosschelle, leg er een paar toefjes zwarte olijventapenade op en werk af met de stukjes porchetta.
     
  4. Snij de artisjokken van La Baita in fijnere stukjes en werk de toast ermee af.
     
  5. Werk af met iets van groene kruiden naar keuze.

Ingrediënten

Voeg Tarwe CRU toe aan favorieten
Tarwe CRU
Tarwe CRU 700 gr 480/stuk € 6,86 / kg
Tarwe CRU
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 3150/stuk € 31,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Voeg Porchetta "Tronchetto" Il Norcino toe aan favorieten
Porchetta "Tronchetto" Il Norcino
Porchetta "Tronchetto" Il Norcino 5400/kg € 54,00 / kg
Porchetta "Tronchetto" Il Norcino
Voeg Mosterd op traditionele wijze 210 ml toe aan favorieten
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Mosterd op traditionele wijze 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Voeg Verse schapenkaas natuur 100g toe aan favorieten
Verse schapenkaas natuur 100g
Verse schapenkaas natuur 100g 100 gr 580/stuk € 58,00 / kg
Verse schapenkaas natuur 100g
Voeg Zwarte olijventapenade toe aan favorieten
Zwarte olijventapenade
Zwarte olijventapenade ± 150 gr 4580/kg € 45,80 / kg
Zwarte olijventapenade
Voeg Artisjokken La Baita 200g toe aan favorieten
Artisjokken La Baita 200g
Artisjokken La Baita 200g 200 gr 1080/stuk € 54,00 / kg
Artisjokken La Baita 200g
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Dragon grote kluit toe aan favorieten
Dragon grote kluit
Dragon grote kluit 360/stuk
Dragon grote kluit
Voeg Tijm grote kluit toe aan favorieten
Tijm grote kluit
Tijm grote kluit 350/stuk
Tijm grote kluit

4. Toast met zalm en asperges

Ingrediënten: 

  • Groene asperges
  • Tarwe Cru
  • Arbequina-olijfolie
  • Stracciatella
  • Tartaar van zalm of gerookte Schotse zalm
  • Verse dille
  • Gemberpickles

Aan de slag: 

  1. Blancheer kort enkele groene asperges en grill in de grillpan of op de BBQ.
     
  2. Besprenkel sneden tarwe Cru (dikker gesneden) royaal met Arbequina-olijfolie en grill ze kort in de oven.
     
  3. Leg er een laag frisse stracciatella-kaas op, gevolgd door verse zalmtartaar (huisgemaakt door Cru) of sneetjes gerookte zalm.
     
  4. Werk af met de stukjes groene asperge, wat verse dille en fijne stukjes Pipaillon-gemberpickles

Ingrediënten

Voeg Tarwe CRU toe aan favorieten
Tarwe CRU
Tarwe CRU 700 gr 480/stuk € 6,86 / kg
Tarwe CRU
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 3150/stuk € 31,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Voeg Stracciatella 250g toe aan favorieten
Stracciatella 250g
Stracciatella 250g 250 gr 750/stuk € 30,00 / kg
Stracciatella 250g
Voeg Tartaar van zalm toe aan favorieten
Tartaar van zalm
Tartaar van zalm 7900/kg € 79,00 / kg
Tartaar van zalm
Voeg Dille grote kluit toe aan favorieten
Dille grote kluit
Dille grote kluit 350/stuk
Dille grote kluit