4 x pizza met Luca Fabozzi

1. Pizza salsiccia

Ingrediënten:

  • 1 Venkelworst
  • Mozzarella di bufala
  • Stracciatella
  • Hazelnoten- Nocciola Tostata Piemonte
  • Pizzabodem Cru

Aan de slag:

  1. Bak de venkelworst in de pan of in de pizzaoven en snij de worst in stukjes.
     
  2. Verkruimel de hazelnoten.
     
  3. Beleg de pizza met de voorgebakken worst en de mozzarella.
    Bak 5 à 6 min. in de oven op 250°C.
     
  4. Voeg na het bakken de stracciatella en de verkruimelde hazelnoten toe.

2. Pizza porchetta

Ingrediënten:

  • 100g Porchetta
  • Mozzarella di bufala
  • 40g Taleggio
  • Zwarte look
  • Pizzabodem Cru

Aan de slag :

  1. Beleg de pizza met plakjes porchetta, versneden mozzarella, gesneden zwarte knoflook & sneetjes taleggio kaas.
     
  2. Bak 5 à 6 min. in de oven op 250°C.

3. Pizza barilotto

Ingrediënten:

  • Corbara kerstomaatjes Petrilli
  • Ricotta barilotto
  • Zout
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Pizzabodem Cru
     

Aan de slag:

  1. Plet de Corbara-tomaten samen met een beetje zout met de hand.
     
  2. Bak de pizza met de tomatensaus, basilicum en olijfolie.
     
  3. Bak 5 à 6 min. in de oven op 250°C.
     
  4. Rasp de barilotto kaas over de afgebakken pizza. 

4. Pizza boquerones

Ingrediënten:

  • 200g Kerstomaten
  • Gerookt zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 80g Boquerones Cru
  • Limoen
  • Pizzabodem Cru
     

Aan de slag:

  1. Bak de kerstomaten 25 minuten in de oven op 250 °C samen met gerookt zout, peper en olijfolie.
     
  2. Beleg de pizza met de voorgebakken kerstomaten.
     
  3. Bak 5 à 6 min. in de oven op 250°C.
     
  4. Voeg de Boquerones en de limoenzeste toe na het bakken.