Gratis inspiratiesessie Japanse honmirin bij Cru Gent

Dranken Gratis inspiratiesessie Japanse honmirin bij Cru Gent Gratis

Volzet

In oktober mogen we bij Cru een unieke gast verwelkomen.

Cru ontvangt Japanner Yamada San in Cru Gent (28/10/24). Hij brengt een inspiratiesessie speciaal voor onze klanten waarbij tips & tricks gegeven worden om honmirin in recepten te verwerken. Onze producent Kankyo himself komt toelichten hoe dit heerlijke product onze keuken verrijkt.

Mirin is een kookwijn gemaakt van zoete rijst. Het is een essentieel ingrediënt voor de Japanse keuken. Kankyo, een Japanse sake- en mirinbrouwer met 140 jaar traditie, heeft zijn beste authentieke mirin naar de Europese markt gebracht.

Kankyo Mirin wordt gemaakt van kleefrijst, rijstkoji (aspergillus oryzae), shochu (gedistilleerde rijstwijn, ook gebrouwen door Kankyo), en zout. Er worden geen toegevoegde suikers, ethylalcohol of kunstmatige ingrediënten gebruikt.

Tijdens meer dan 3 jaar veroudering produceert het enzym van de rijstkoji op natuurlijke wijze de rijke en zoete smaak en aangename geur. Naast de honmirin worden sojasaus en saké ook toegelicht.

Benieuwd hoe deze umamismaak jouw gerecht verrijkt? Schrijf jou dan in voor de inspiratiesessie.
Max. 20 deelnemers per inspiratiesessie. 

Praktisch:

Gratis

Maandag 28/10/’24
11h
Cru Gent
Duurtijd: 1h

 

Plaats van het evenement: