Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
De Coeur du Neufchâtel is een witschimmelkaas van rauwe koemelk uit Normandië.
Hij is smeuïg onder de korst en heeft een stevigere binnenkant.
Maar wat deze kaas echt speciaal maakt is zijn vorm.
De kaas is hartvormig en daarom een traditioneel kaasje voor de Valentijnsperiode.
De oorsprong van deze kaas ligt in de 10e eeuw in Noord-Normandië.
Het verhaal gaat dat de vorm van deze kaas ontstaan is tijdens de honderdjarige oorlog, waarbij de lokale meisjes voor Engelse soldaten waarop zij verliefd waren, deze kaasjes maakte.
De kaas heeft een zilte toets met een smeuige pâte.
.
Markt | Van | Tot | Afhaling | Levering mogelijk (enkel op zaterdag) |
CRU Dilbeek | 17/02 | |||
CRU Gent | 17/02 | |||
CRU Groenplaats | 17/02 | |||
CRU Overijse | 17/02 |
Ingrediënten: rauwe koemelk, stremsel, zout, fermenten
Per 100gr/ml
*Referentie-inname van een gemiddelde volwassene is 8400 kJ / 2000 kcal.
melk
7°C
Ingrediënten: rauwe koemelk, stremsel, zout, fermenten
*Referentie-inname van een gemiddelde volwassene is 8400 kJ / 2000 kcal.
7°C